DrimmelenWandelenBiesbosch
U wordt deze dag ontvangen in het dorpje Drimmelen. Tevens start hier ook uw wandeltocht. Voor de goede orde moeten we eigenlijk Nieuw-Drimmelen zeggen. Het dorpje Drimmelen werd namelijk in 1421 compleet van de kaart geveegd door de Sint Elisabethsvloed. Het voordeel is echter wel dat door deze vloed de Biesbosch ontstaan is. Verder landinwaarts ontstond toen het dorpje Oud-Drimmelen. Maar toen in 1645 de Emiliapolder ten noorden van Oud-Drimmelen tot stand kwam, ontstond Nieuw-Drimmelen. In dit dorp zijn veel bezienswaardigheden te zien, zoals de Hervormde Kerk en de prachtige Herengracht.

Na de wandeltocht in dit prachtige dorpje is het toch echt tijd om de natuur in te duiken. De Biesbosch Express zal aanmeren bij Restaurant ’t Voske, gelegen in de oude haven van Drimmelen. Deze brengt u naar de overkant, naar NP de Biesbosch. Eenmaal aangekomen is het tijd voor een prachtige natuurwandeling. Er zal uiteraard een gids aanwezig zijn die u alles kan vertellen over de geschiedenis, flora en fauna van Nationaal Park de Biesbosch.

De Biesbosch Express brengt u, na uw natuurwandeling, weer terug naar Restaurant ’t Voske te Drimmelen. Hier kunt u ervoor kiezen af te sluiten met een heerlijke barbecue of diner.

Mail ons met uw wensen en wij maken graag een geheel vrijblijvende offerte voor u.
Afvaarttijden zijn te overleggen en bij de wandeltocht is een gids aanwezig.

Voorbeeldprogramma
10:30 Ontvangst met koffie en gebak te Drimmelen
11:00 Start dorpswandeling
12:30 Een heerlijke koffietafellunch lunch
13:30 Aan boord van de Biesbosch Express
14:00 Aankomst NP de Biesbosch + start wandeltocht
16:30 Einde wandeltocht + terug aan boord van de Biesbosch Express
17:00 Terugkomst te Drimmelen + start drie gangen diner