Geertruidenberg1
Dit arrangement geeft u de perfecte combinatie van Cultuur en Natuur. U wordt ontvangen in Vestingstad Geertruidenberg, waar u een prachtige stadswandeling gaat maken. Deze stad maakte deel uit van de Graafschap Holland en het latere Gewest Holland. Het was de eerste plaats die in het graafschap stadsrechten kreeg. Dit was in 1213. Vanwege de strategische ligging kon de stad zich spoedig ontwikkelen en werd de stad ook wel ‘De sleutel van Holland’ genoemd. In deze stad zijn ontzettend veel bezienswaardigheden te vinden. De historische markt telt vele monumentale panden, er is een vishal en ook een deel van de stadsmuren en bolwerken zijn nog in tact. Daarnaast gaat u ook de kerktoren beklimmen. Vanuit hier heeft een prachtig uitzicht op onder andere de Biesbosch. Een stadswandeling is dan ook zeker iets wat je hier zeker niet moet overslaan.

Na de stadswandeling gaat u aan boord van de Biesbosch Express. Deze zal aanmeren in de Passantenhaven in Geertruidenberg en u brengen naar een eiland midden in de Biesbosch. Vanuit dit eiland gaat u een prachtige wandeltocht maken. Er zal uiteraard een gids aanwezig zijn die u alles kan vertellen over de geschiedenis, flora en fauna van Nationaal Park de Biesbosch.
Geertruidenberg2

Na deze wandeling wordt u weer teruggebracht door de Biesbosch Express naar Geertruidenberg. Hier zal u misschien wel honger hebben van deze prachtige dag. Het is dan ook zeker mogelijk hier af te sluiten met een heerlijke barbecue of bijvoorbeeld een driegangendiner.

Mail ons met uw wensen en wij maken graag een geheel vrijblijvende offerte voor u.
Afvaarttijden zijn te overleggen en bij de wandeltocht is een gids aanwezig.

Voorbeeldprogramma
10:30 Ontvangst met koffie en gebak te Geertruidenberg
11:00 Start stadswandeling incl. Torenbeklimming
12:30 Een heerlijke lunch
13:30 Aan boord van de Biesbosch Express
14:00 Aankomst NP de Biesbosch + start wandeltocht
16:30 Einde wandeltocht + terug aan boord van de Biesbosch Express
17:00 Terugkomst te Geertruidenberg + start barbecue