AmaliaHoeveWandelenBiesbosch
U wordt ontvangen in Drimmelen, een dorpje aan de rand van Nationaal Park de Biesbosch. Hier zal de Biesbosch Express aanmeren en u brengen naar de Hofmansplaat. Dit is een eiland, midden in de Biesbosch. Vanuit hier kunt u een prachtige wandeltocht maken naar de Amaliahoeve. Om bij de Amaliahoeve te komen, zal u over het ‘Brugje van Sint-Jan’ moeten lopen. Dit was tijdens de Tweede Wereldoorlog een verbinding tussen bevrijd en onbevrijd Nederland. Het verzet heeft in de buurt van dit bruggetje een hoop Duitsers onderschept.
Eenmaal het ‘Brugje van Sint-Jan’ over, lopen we richting de Amaliahoeve. Dit is een monumentale Biesboschboerderij, die in 1938 is gebouwd door een Belgische Graaf. Onlangs is deze prachtige in originele stijl gerestaureerd, en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de polder Kwestieus. Hier zijn ontzettend veel watervogels en Schotse Hooglanders te vinden.

Na de prachtige wandeltocht wordt u met de Biesbosch Express weer teruggebracht naar Drimmelen. Hier kunt u ervoor kiezen deze prachtige dag af te sluiten met bijvoorbeeld een heerlijke barbecue of driegangendiner. Vanuit Restaurant ’t Voske heeft u een prachtig uitzicht op Nationaal Park de Biesbosch. Dit zal een perfecte afsluiter zijn uw dag.

Eventueel is dit programma ook mogelijk vanuit Vestingstad Geertruidenberg.
Mail ons met uw wensen en wij maken graag een geheel vrijblijvende offerte voor u.
Afvaarttijden zijn te overleggen en bij de wandeltocht is een gids aanwezig.

Voorbeeldprogramma
13:00 Ontvangst met koffie en gebak te Drimmelen
13:30 Aan boord van de Biesbosch Express
14:00 Aankomst Hofmansplaat + start wandeltocht
16:30 Einde wandeltocht + terug aan boord van de Biesbosch Express
17:00 Terugkomst te Drimmelen + start drie gangen diner

Wandeling Amalia 2